Wat is het verschil tussen een Q-ROOF zonnecollector en een PV-zonnepaneel?

Een Q-Roof zonnecollector gebruikt de warmte(energie) van de zon voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van een woning. Een PV-zonnepaneel gebruikt de energie van de zon voor het opwekken van elektriciteit.

Hoeveel energie(kosten) kan ik jaarlijks besparen met het Q-ROOF zonnecollectorsysteem

Een gemiddeld Nederlands gezin (waterverbruik 300 l/dag) kan op jaarbasis tot maximaal de helft van zijn (energie)kosten besparen met een klein Q-Roof systeem (6 m2) effectief oppervlak zonnecollectoren.

Heb ik een (omgevings)vergunning nodig voor het plaatsen van Q-ROOF zonnecollectoren

Nee. Gewoonlijk moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Q-Roof zonnecollectoren voldoen standaard aan deze voorwaarden. Doordat het Q-Roof systeem volledig uit het zicht wordt geplaatst, kan het vergunningvrij worden toegepast in monumentale panden en in beschermde stads- en dorpsgezichten.

Kan ik een subsidie krijgen voor het Q-ROOF zonnecollectorsysteem?

Misschien. De Rijksoverheid heeft de subsidieregeling voor zonnecollectoren, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in 2011 afgeschaft. U kunt als particulier geen subsidie meer aanvragen. Misschien kunt u wel gebruikmaken van een lokale subsidieregeling.

Q-ROOF verwarmt tapwater voor tot max 50 graden. Is dat warm genoeg om te douchen of de vaat te doen?

Q-Roof verwarmt uw leidingwater inderdaad voor van ca. 12 tot maximaal 50 graden. Daardoor hoeft uw cv-/combiketel minder na te verwarmen, waardoor u energie(kosten) bespaart.

Is mijn dak wel geschikt voor het Q-ROOF zonnecollectorsysteem?

Q-Roof kan worden toegepast op nagenoeg elk type hellend dak. De enige voorwaarden zijn de aanwezigheid van een spouwruimte en een op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten georiënteerde dakhelft.

Ik heb al zonnepanelen. Heb ik dan iets aan Q-ROOF zonnecollectoren

Misschien. Zonnepanelen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, Q-Roof zonnecollectoren om uw tapwater te verwarmen. U kunt het Q-Roof zonnecollectorsysteem ook gebruiken om uw zonnepanelen te koelen en zo efficiënter te laten werken. Hiervoor dient per situatie te worden bekeken of dit haalbaar is.

Kan ik de Q-ROOF zonnecollectoren zelf installeren?

Q-Roof zonnecollectoren kunnen worden geïnstalleerd door de dakdekker. De koppeling met uw cv-ketel kunt u het best aan een erkend installateur overlaten.